De Caribische kust van Costa Rica is de thuisbasis van de prachtige stad Tortuguero en het nationale park. De zonovergoten zone met zijn spaarzame kustplaatsjes biedt een volledig relaxed en ontspannen sfeer. De cultuur is heel anders aan de kust in vergelijking met de rest van het land met zijn prominente Afro-Caribische invloed en de heerlijke gerechten die u hier kunt proberen.

Er zijn geen wegen die leiden naar Tortuguero, u kunt Tortuguero het best bereiken met de boot vanuit het stadje Moin, dat is gelegen in de buurt van de havenstad Limon. U kunt echter ook een korte vlucht met het vliegtuig maken vanaf San Jose. Het dorp Tortuguero zelf is klein, met een verzameling van huizen, een hand vol hotels, cadeauwinkels en veel wilde dieren bezienswaardigheden.

Het Tortuguero nationale park is een van de meest gevarieerde parken, van hoge regenwouden tot moerassige gronden, langgerekte stranden, brede open kanalen perfect om krokodillen te spotten, daarnaast is het ook één van de belangrijkste broedplaatsen voor de groene zeeschildpad. De natuur hier is rijk en divers met ongewoon grote populaties apen, vogels en vissen. Nog veel meer Costa Rica vindt u via de link.