beste route

  • Debbie

    In augustus gaan wij met onze 3 kinderen naar Costa Rica. Tot op heden hebben we alleen een vlucht geboekt. We willen een auto huren en rondtrekken. Is het nodig om hotels vooraf te boeken (het is immers schoolvakantietijd in veel landen, dus misschien iets drukker in Costa Rica)?

    Daarnaast willen we oa. van Samara naar Manuel Antonio. Is hierbij de veerpont via Puntarenas een optie of kunnen we beter omrijden?

    Alvast bedankt!

  • Johan

    Beste Debbie,

    De veerpont bij Puntarenas is een optie. De wegen van Samara naar Naranjo zijn echter niet al te best. Maar het is te doen.

    Beter is het de brug “La Amistad” te nemen.

    Je hebt een veel kortere reistijd en het is een uitstekende verbinding.

    Johan

    www.costaricaopmaat.nl

  • jan & ili

    Dag Debbie,

    Het is de laatste jaren ook in Costa Rica drukker in de“europese” vakantiemaanden, maar verwacht zeker geen Spaanse toestanden hier. Het toerisme is gelukkig nog steeds kleinschalig al zijn er enkele uitzonderingen. Meestal kun je in deze tijd wel terecht in het hotel van je keuze, maar het zal misschien ook wel een keer voorkomen dat dit al vol zit. Normaal gesproken zijn er voldoende alternatieven, behalve in kleinere plaatsen zoals Tortuguero< Los Chiles en op het schiereiland Osa (Corcovado).

    Johan heeft inmiddels de vraag over de route naar Samara al beantwoord, zelf vinden wij via de brug ook de beste oplossing om naar Samara te reizen.

    Veel plezier in Costa Rica!!

    Jan & Ili

    www.elcolibri47.com

  • Ruud en Odette

    In Puntarenas komen twee veerponten vanuit het Nicoya-schiereiland aan. Vanuit Samara gezien is die van Naranjo het dichtst bij, maar zoals Johan al zegt, is een deel van de weg niet grandioos (Nicoya-Naranjo). De andere veerboot vertrekt vanuit Paquera, maar de weg van Naranjo naar Paquera is helemaal beroerd.

    De veerboot doet er ongeveer 1-1,5 uur over om de overkant bij Puntarenas te bereiken. Op de boot is het natuurlijk wel even lekker uitwaaien, maar hou rekening met eventuele wachttijden voor de veerboot. Soms zijn de rijen erg lang en professioneel verkeer (bussen, toeristenbussen, vrachtverkeer) gaat over het algemeen voor.

    De meest efficiente optie is vanaf Samara naar Nicoya te rijden en dan de borden voor de Puente de la Amistad, de brug over de Tempisque, te nemen. De weg is goed, het is er meestal erg rustig. Zodra je de Interamericana weer bereikt, hou je de richting Puntarenas weer aan.

    Veel plezier in Costa Rica. Groeten,

    Ruud en Odette, Playas del Coco, Costa Rica

    www.smartmovecr.com

  • Debbie

    Iedereen bedankt voor de informatie!

    Groeten, Debbie

  • mark

    Wij zouden ook met de boot over, van Punta arenas naar Montezuma, hoo pgedoe met kaartje voor de boot, ga je met de boot over regel dan van te voren een reservering dan gaat het naar mijn idee een stuk makkelijker. Wij zijn uiteindelijk om gaan rijden en toen eerst naar Samara gegaan en vervolgens via de afgeraden route(LP) naar beneden gereden naar Montzuma.

    Succes