ruige zee

  • rob

    Wij gaan in juni 3 weken naar costa rica. Na 2 weken rondtrekken willen we eindigen met een weekje aan de kust. Watbetreft het weer maakt het volgens mij niet zo veel uit oost of west kust, maar ik kan me voorstellen dat er wel verschil is mbt de zee. Ik ben vaak in het regenseizoen op stranden geweest waar je het water niet in kunt vanwege de hoge golven. Weet iemand aan welke kust de zee het rustigst is in de eerste week van juli?

  • Marjolein & Jan Hein

    Het water van de Caribische zee is over het algemeen veel rustiger dan dat van de grote oceaan. Maar er zijn ook rustige stukjes te vinden aan de pacific (baaitjes enzo) Veel plezier!

    Marjolein

  • Peter.H

    Beste Rob,

    de stranden bij Golfo de Papagayo zijn heel rustig en ook Playa de Coco is heel goed om te doen.

    En zo als Marjolein (de specialist van de caribien) al opmerkte ,is die kant ook een hele goede optie ,bv Manzanillo dan zit je ook niet te ver van Puerto Viejo,erg leuk om daar uit te gaan.

    Groet,

    Peter www.dospalmascr.com

  • Paul

    Dag Rob,

    Ik ken vele stranden van CR. Ik herinner me de baaitjes in Nationaal Park Manuel Antonio als de best bezwembare. Heerlijk rustig beschut water en gelijk goed diep.

    Juli is regentijd dus dan heb je aan de hele kust bij de riviermondingen slibdragend water. Modderig dus ….

    Alvast veel plezier,

    Paul

    *de oude)

  • rob

    Bedankt voor de reacties. Ik zal de kaart eens goed bestuderen om een baaitje te vinden waar geen rivier in uitmond. Zelf had ik het idee dat de pacific minder troebel zou zijn dan de ondiepe caribien. omgeving cahuita spreekt me wel aan, nu nog op zoek naar die rustige cabina aan het strand.

    Rob

  • Woutert

    Wij zijn net terug uit Samara aan de stille oceaan. Dat was ons erg goed bevallen.